Kindertandarts Rotterdam2019-09-25T11:22:59+00:00

Kindertandarts Rotterdam

Op zoek naar een kindertandarts in Rotterdam? Die vindt u bij Rotterdams Tandheelkundig Centrum. Bij onze kindertandarts zijn alle kinderen tot 18 jaar welkom. Vanaf 18 jaar gaat uw kind over naar de gewone tandarts van Rotterdams Tandheelkundig Centrum. Zodra u uw kind vanaf jongs af aan al meeneemt naar een tandarts, dan zal uw kind sneller wennen aan de behandelingen. 

Bij jonge kinderen gaat het in het begin vooral om kennis te laten maken met gebitsverzorging en alles wat hiermee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan hoe vaak en hoe uw kind het beste zijn of haar tanden kan poetsen, hoeveel tandpasta op de tandenborstel moet en hoelang er gepoetst moet worden. Tijdens elk bezoek zal onze kindertandarts in Rotterdam het gebit van uw kind grond nakijken. 

Behandeling kindertandarts Rotterdam

Als uw kind niet door uw ‘gewone’ tandarts behandeld kan worden, door bijvoorbeeld gedragsproblemen, vele gaatjes op jonge leeftijd, extreme angst of andere problemen, dan kan u bij de kindertandarts in Rotterdam bij Rotterdams Tandheelkundig Centrum terecht. Wij zullen de tijd voor uw kind nemen en zoeken naar de best mogelijke oplossing voor de klacht(en) van uw kind. 

Alle kinderen zijn welkom bij onze kindertandarts in Rotterdam, natuurlijk ook de kinderen met gedragsproblemen of met een geestelijke of lichamelijke beperking. Door onze ervaring met het behandelen van kinderen, kan onze tandarts snel een juiste inschatting maken hoe het kind benaderd moet worden. De tandarts zal uw kind op zijn of haar gemak stellen en legt alles uit op een manier waarop het kind het kan begrijpen. Dit zorgt er voor dat een bezoek aan de kindertandarts in Rotterdam als minder eng kan worden ervaren. 

Angst voor de tandarts

Sommige kinderen kunnen erg bang zijn voor de tandarts. Dit kan doordat zij slechte ervaringen met een tandarts hebben. Bij de eerste afspraak van uw angstige kind met onze kindertandarts in Rotterdam nemen wij uitgebreid de tijd om met u te bespreken wat er is gebeurd en wat er speelt. Langzaamaan zullen wij het contact met uw kind opbouwen. We laten uw kind even lekker in de stoel zitten en uw kind zal samen met de kindertandarts alle verschillende instrumenten bekijken. De tandarts zal pas het gebit van uw kind bekijken als uw kind zich veilig en op het gemak voelt. Indien uw kind behandelingen nodig heeft, zullen we samen met u bespreken hoe we dit gaan doen. Als de angst heel erg is, dan kan uw kind ook terecht bij onze angsttandarts. 

Afspraak maken kindertandarts Rotterdam

Rotterdams Tandheelkundig Centrum heeft nog plekken bij de kindertandarts in Rotterdam voor nieuwe kinderen. Doordat wij ook een kindertandarts hebben, is Rotterdams Tandheelkundig Centrum voor het hele gezin, van jong tot oud. Iedereen krijgt altijd een vaste tandarts. Dit zal uw kind meer vertrouwen geven. Hij of zij zal elke keer hetzelfde gezicht zien van de kindertandarts in Rotterdam, waardoor een vertrouwensband kan worden opgebouwd. U kunt online inschrijven, telefonisch inschrijven via 010-4127687 of persoonlijk langskomen in onze praktijk. Wij laten u dan graag meer van de praktijk zien zodat u een goede indruk krijgt over hoe wij werken.