Tandprothetiek2019-07-11T14:00:04+00:00
medisch- en tandheelkundige kennis eigen tandarts / specialist moderne praktijk gunstige openingstijden

Tandprothetiek

De tandprotheticus heeft als taak het aanmeten en maken van gebitsprothesen. Dit zijn uitneembare onderdelen zoals een plaatje, een frame, een implantaatprothese of een kunstgebit. Als u een prothese nodig heeft, zal de tandarts u doorverwijzen naar de tandprotheticus binnen onze praktijk.

Tijdens uw afspraak bij de tandprotheticus zal hij in eerste instantie uw mond onderzoeken. Zo verkrijgt hij de gegevens die nodig zijn voor de toepassing van een gebitsprothese. Daarna zal hij zich richten op het aanmeten, maken, passen en aanbrengen van een proefprothese. Wanneer u tevreden bent, zal de tandprotheticus de prothese afwerken. Daarna kunt u hem gebruiken. U krijgt vervolgens advies over hoe u de prothese zo goed mogelijk schoonhoudt. De tandprotheticus is in staat een prothese zo natuurgetrouw mogelijk te vervaardigen. Het zal vrijwel niemand opvallen dat u een prothese draagt

Interesse?

Maak een afspraak met één van onze specialisten of neem contact op.

Maak een afspraak
Neem contact op

Algemene- en esthetische tandheelkunde

Wij hebben als doel uw mondgezondheid en uw aangezicht zo goed mogelijk te verzorgen.

Lees meer

Implantologie en Kaakchirurgie

De kaakchirurg is gespecialiseerd in het behandelen van mondziekten en houdt zich bezig met kaak- en aangezichtschirurgie.

Lees meer

Mondhygiëne

De mondhygiëniste richt zich op mondverzorging en preventie.

Lees meer

Tandprothetiek

De tandprotheticus heeft als taak het aanmeten en maken van gebitsprothesen.

Lees meer