Angsttandarts Rotterdam2019-08-27T12:00:21+00:00

Angsttandarts Rotterdam

Onze angsttandarts in Rotterdam zorgt ervoor dat u alsnog geholpen kan worden! Angst voor de tandarts is een van de meest voorkomende fobieën in Nederland. Daarom is er bij Rotterdams Tandheelkundig Centrum voor gekozen om ervoor te zorgen dat iemand als zogeheten angsttandarts kan fungeren. Lees hieronder meer over de angsttandarts in Rotterdam van Rotterdams Tandheelkundig Centrum.

Redenen tandartsangst

Er zijn verschillende redenen waarom mensen naar een angsttandarts in Rotterdam gaan. De angst van mensen voor de tandarts kan verschillende oorzaken hebben. Zo zijn er mensen die bang zijn voor de pijn of het geluid van de boor, prikangst hebben, vervelende verhalen hebben gehoord, zich schamen voor hun gebit of omdat zij vinden dat er niks meer te redden valt aan hun tanden. Daarbij zijn er ook veel mensen die een slechte ervaring met een tandarts hebben gehad of zich overgeleverd voelen aan de tandarts. 

Deze angsten komen weer voort uit onbegrip, hoge werkdruk of slechte communicatie vanuit de tandarts. Dit zijn enkele redenen waarom de behandeling van een normale tandarts niet succesvol verloopt. Uiteindelijk zorgt dit dat patiënten zich niet serieus genomen voelen of zich hiervoor schamen. Het gevolg hiervan is dat de angst alleen maar groter wordt, waardoor zij niet meer naar de tandarts gaan. Dit maakt ook de gebitsproblemen groter. Een verwaarloosd gebit zorgt niet alleen maar voor ongemakken of pijn maar ook serieuze gevolgen hebben voor uw zelfvertrouwen en sociale contacten. Een angsttandarts in Rotterdam is dan de oplossing voor u!

Hulp door angsttandarts Rotterdam

Als u uzelf herkent in een van de beschreven situaties, is het verstandig om u aan te melden bij onze angsttandarts in Rotterdam. Wij kunnen helpen met het verminderen van uw angst of het in ieder geval beheersbaar te maken. Bij Rotterdams Tandheelkundig Centrum hebben we veel ervaring met mensen met (extreme) angst voor de tandarts. Door onze persoonlijke manier van begeleiden zal u zichzelf al snel beter voelen. Hoe negatief uw eigen gedachte over uw gebit ook is, ook voor u is er altijd een oplossing. Het is niet nodig om u te schamen voor uw tanden of bang te zijn dat onze tandarts u zal bekritiseren, over u zal oordelen of betuttelend toespreken. Onze tandartsen hebben al veel gezien en nemen iedereen dan ook serieus. Onze angsttandarts in Rotterdam is al blij als u de eerste stap hebt gezet om naar onze praktijk te komen. 

Aanpak oorzaak door angsttandarts Rotterdam

Onze angsttandarts in Rotterdam zal altijd proberen het onderliggende probleem aan te pakken. In sommige gevallen zal een narcosebehandeling of lachgas effectief zijn maar pakt het echte probleem niet aan. Hierdoor zult u angstig blijven. De angsttandarts van Rotterdams Tandheelkundig Centrum zal proberen te achterhalen wat er daadwerkelijk speelt en waar de angst vandaan komt. Door een luisterend oor te bieden en er met een praktische blik op te kijken, kunnen we u vaak al verder helpen. 

Behandeling bij angsttandarts Rotterdam

Tijdens uw behandeling bij de angsttandarts in Rotterdam, wordt er gezorgd dat u de controle blijft houden. Er zal niks gebeuren dat u niet wilt. Voordat de behandeling begint wordt er uitgelegd wat er gaat gebeuren. Ook tijdens de behandeling zal de angsttandarts continue zeggen wat er gebeurd. Er zal goed gelet worden op uw reacties en lichaamstaal zodat wij hier proactief op kunnen reageren. Ons streven is een open communicatie en overleg met de patiënt. Daarbij kunt u er ook altijd voor kiezen om een kleine pauze in te lassen als het teveel wordt. 

Maak nu een afspraak bij onze angsttandarts in Rotterdam voor een vrijblijvend gesprek of voor meer informatie.